2012. augusztus 22., szerda

Tejfölös lepény





40 dkg rétesliszt
1 tojás
1,5 dkg élesztő
kb. 2 dl tej (kb. 1 dl-ben felfuttatni az élesztőt, majd hozzáadni a tésztához amennyit felvesz)
1 dl olaj (én olivát használok)
4 dl zsíros tejföl




miután jól kidagasztottuk a tésztát, dolgozzunk bele még 0,25 dl olajat, és hagyjuk megkelni, majd meglisztezett deszkán sodrófával nyújtsuk ki.
a tepsit kenjük ki vajjal vagy olajjal.
helyezzük a tepsibe a kinyújtott tésztát, kenjük meg tejföllel és sózzuk  meg.
hogy itt-ott megpiruljon, helyenként csepegtessünk a tejfölre egy kis olajat.
a tepsit helyezzük a még hideg sütőbe, majd 180°-on süssük aranybarnára a lepényt.                                                                                        
levesekhez a legjobb kísérő! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...